';

Warrior week

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

WARRIOR WEEK USA

I maj 2017 rejste 31 sårede danske veteraner, samt 4 politibetjente og knap 20 pårørende over Atlanten til Virginia Beach for at deltage i Warrior Week i USA. Warrior Week er events, der er arrangeret af den amerikanske veteranorganisation USO og handler om at give sårede veteraner og deres familier nogle unikke oplevelser og på den måde anerkende deres indsats.

En Warrior Week rummer en lang række aktiviteter f.eks. faldskærmsudspring, rideture på hesteryg, sejlads, fiskeri, skydning, koncerter m.m., som veteraner og deres familier kan være fælles om.

De danske veteraner er de første af USA’s allierede, der er blevet inviteret med til en Warrior Week. Invitationen kom efter, at Veteranskytterne i september 2016 rejste til Washington og New York for at markere 15. året for angrebene den 11. september 2001.

Turen omfattede både medlemmer af Veteranskytterne og andre veteraner. På denne tur  deltog veteraner, som normalt ikke har overskud eller evner til at deltage i større rejser eller begivenheder. Men med opbakning fra Veteranskytterne blev der taget individuelle hensyn som gjorde det muligt for alle at deltage alligevel.

 

WARRIOR WEEK Danmark:

I august 2017 arrangerede Veteranskytterne, for første gang Warrior Week i Danmark. Denne event bestod af 50 danske og 50 amerikanske veteraner.

Vi udførte en række militære aktiviteter i en hel uge for at skabe det fællesskab og de oplevelser, som man opnår som soldat på øvelse.

På den måde kunne vi også give amerikanerne igen som tak for den hjælp og support de giver vores danske veteraner. Vi håber samtidig at vores relationer kan anvendes til andre formål i fremtiden til brug for vores veteraner.

Flere af medlemmerne i Veteranskytterne bidrager med praktisk planlægning og udførelse af vores events. Det er i sig selv et højdepunkt for nogle af medlemmerne.

En af de danske deltagere har udtalt følgende om Warrior Week: “Jeg får tårer i øjnene når jeg tænker tilbage på ugen. Det jeg oplevede var fantastisk og unikt. Det vil jeg aldrig glemme”.

August 2018 planlægger og afholder Veteranskytterne igen Warrior Week Danmark.